Rólunk.

2013 óta azon dolgozunk csapatunkkal, hogy a határon túli kisebb-nagyobb közösségeket minőségi kezdeményezésekkel kössük össze, melyek elősegítik a személyes és társadalmi fejlődést!

A StartUp Szeged egy nemzetközi szintre emelt helyi és emberközpontú kezdeményezés.

A Gyeek Club arra törekedett, hogy a helyi összejövetelek, találkozók és oktatási tevékenységek szervezésétől egy zöld innováció-központú helyi ökoszisztéma létrehozásáig fejlődjön, amely támogatja a fiatalokat és a felnőtteket a fejlődés felé vezető úton. 2019-ben a szervezet tagjai úgy döntöttek, hogy az elsődleges célok megváltozásával ideiglenesen Startup Szegedre változtatják a szervezet nevét. A szervezet hídként működik hallgatók, kezdők, szakértők és befektetők között. A misszió célja az elmúlt 3 évben a közösségépítés volt, melynek révén kiváló partneri és baráti kapcsolatok jöttek létre, vállalkozások és társadalmi kezdeményezések alakultak ki helyi, regionális, országos és globális szinten. A személyes és szakmai fejlődés célja szorosan összekapcsolódott a szervezetek innovációs, oktatási, zöld növekedési és vállalkozási programjaival.

Tevékenységünkkel olyan környezettudatos életmódot hirdetünk, amely hozzájárul a környezet védelméhez, a természeti erőforrások, élőhelyek és a biodiverzitás megőrzéséhez és megőrzéséhez. A zöldre váltás már nem a múlté, innovatívnak lenni pedig azt jelenti, hogy a jövőnkre gondolunk!

Fantasztikus tagjainknak és partnereinknek köszönhetően az Európai Unióban egyedülálló portfólió jött létre, amely magában foglalja Szegedet, Magyarország déli régióját, a Nyugat-Balkánt, valamint a keleti partnerség országait.

Néhány tevékenységünk:

IdeChallenge, HackMeOut, CABBAGE, Via Carpatica Vulcanica, szegedi helyi találkozók, képzések, ifjúsági csereprogramok, workshopok, szakképzési mobilitási programok, valamint hazai és nemzetközi önkéntes tevékenységek (Európai Szolidaritási Testület), Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben szervezett rendezvények (szerkesztve)